Termocuverta    sau terapia prin caldura

Termoterapia cuprinde acele modalitati de tratament care utilizeaza caldura pentru cresterea temperaturii anumitor parti ale corpului. Curele balneare in apa termala, sauna, impachetarile in termocuverta si masajul cu pietre calde toate sunt proceduri care se bazeaza pe efectul benefic al caldurii asupra organsmului.

Cercetari clinice demonstreaza ca  o serie de patologii cum ar fi :  dureri  lombare, dureri menstruale,  contractii musculare, dureri ale coloanei vertebrale,  dureri musculare  se pot trata prin caldura. Caldura  declanseaza in organism  mecanisme complexe neurologice , vasculare si metabolice care reduc durerea si  in plus sunt capabile sa reduca depresia si  anxietatea asociate  bolii.

Aceasta crestere  de temperatura poate fi  superficala sau profunda . Incalzirea profunda  a tesuturilor se face  prin asa numita caldura de iradiere care foloseste radiatiile infrarosu.

In centrele de infrumusetare si in  saloanele de remodelare corporala exista mai multe proceduri care folosesc caldura pentru a eficientiza procesul de slabire in anumite zone ale corpului.Una dintre acestea este termocuverta sau patura termica.

Termocuverta are aspectul unui sac de dormit si este  confectionata  asemenea unei paturi electrice. Termocuverta este de mai multe tipuri: termocuverta cu o singura zona,  termocuverta cu 2  zone si  respectiv termocuverta cu 3 zone. Zonele de caldura independente permit progamarea temperaturii dorite pe fiecare zona in parte.

In ceea ce priveste problemele de celulita si de inestetisme ale pielii, termocuverta  ofera posibiltatea de a trata zonele atinse de celulita. Caldura degajata de termocuverta  dilata vasele de singe, creste ritmul cardiac,  si implicit  genereaza un mai mare flux de singe, imbunatateste circulatia sanguina si limfatica si imbunateste elasticitatea  tesuturilor. Temperatura ridicata din interiorul termocuvertei favorizeaza transpiratia si deci toxinele din corp sunt eliminate cu mai multa usurinta direct prin piele.

Este vorba de un remediu important intrucit  inlatura retentia hidrica si are un efect detoxifiant care elimina aspectul  inestetic de coaja de portocala, conferind fermitate pielii.

Pentru ca are efect de sauna  poate fi utilizata si ca etapa in cadrul  tratamentului  anticelulitic  care presupune si impachetari cu produse care favorizeaza  eliminarea celulitei si arderea grasimilor. Caldura degajata de termocuverta provoaca dilatarea porilor, in acest fel pielea va capata o mai mare permeabilitate la principiile active continute in cremele si namolurile care se aplica   pe corp  in cadrul sedintei de tratament .

Numita si termoterapie, aceasta nu ajuta doar la slabire, pentru ca prin efectele sale contribuie si la remedierea unor probleme de sanatate cum ar fi probleme articulare, artrite,probleme reumatismale ,probleme ginecologice, etc

Un alt efect important  pe care il produce termocuverta  este ca relaxeaza  organismul , indeparteaza stresul  si anxietatea.Termocuverta prin starea de bine, de comfort pe care o creeaza are un rol de echilibrare a functiilor cerebrale, contribuind astfel la reglarea proceselor  nervoase la persoanele solicitate psihic .Astfel termocuverta prin efectul de sauna, exercita un puternic efect tonifiant asuprea sistemului nervos, fenomen care sta la baza recomandarii saunei in astenii nervoase. Buna dispozitie pe care o creeaza influenteaza in mod favorabil psihicul uman.

Durata unei sedinte de tratament  in termocuverta este de 45 de minute.Pentru a se obtine rezultate maxime se recomanda 2 tratamente saptaminale .

Beneficii:

detoxifierea organismului

stimularea arderii grasimilor

accelerarea  metabolismului

combaterea  inflamatiilor

imbunatatirea aspectului pielii

intarirea sistemului imunitar

reducerea durerilor musculare si a tensiunilor din corp

imbunatatirea circulatiei singelui

eliminarea  stresului si anxietatii


Contraindicatii
- problemele cardio-vasculare 
- hipertensiune arteriala
- afectiuni dermatologice
- alergii la materialul din care este confectionata termocuverta
- prezenta sarcinii
- epilepsia
- starile febrile
- prezenta infectiilor in corp