Intr-o epoca orientata spre sisteme tot mai evoluate si  mai putin invazive  ingineria biomedicala  vine sa raspunda cerintelor tot mai mari din domeniul esteticii exploatind  unul din elementele indispensabile vietii : oxigenul. Oxigenul este  elementul cel mai important pentru sanatatea celulelor organismului nostru. Sanatatea intregului organism depinde de sanatatea fiecarei celule. Practic, celula este ‘organismul uman’ in miniatura - fiind dotata cu receptori care sa capteze oxigenul, sa asimileze nutrientii. Cel mai important nutrient pentru celula il reprezinta oxigenul. De efectele sale biologice asupra tesuturilor medicina vorbeste clar: multe sunt patologiile actualmente vindecabile cu terapia oxigenului in camera hiperbarica presurizata de 2-3 ori fata de presiunea atmosferica normala. Trecerea de la medicina la estetica nu afost decit un pas. Aplicata initial in America, folosirea oxigenului hiperbaric a ajuns si in Europa fiind utilizata atit de vipuri, personaliati cit si de persoanele comune.

In ce consta tratamentul cu oxigen  hiperbaric?

Tratamentul cu oxigen hiperbaric este o tehnica de infuzie percutanata de oxigen  si  principii active cum ar fi : acid hyaluronic, vitamine, aminoacizi, etc  prin intermediul unui aparat dotat cu un generator care transforma aerul in oxigen pur  hiperbarizindu-l (aducindu-l la o presiune superioara fata de cea atmosferica de 1 bar). Din compartimentul hiperbarizant pleaca  un manipulator asemanator unui pistol pneumatic, care pulverizeaza gazul astfel obtinut pe piele cu un sistem de intensitate graduala stabilita de operator. Tratamentul cu oxigen hiperbaric este absolut natural,  non invaziv, relaxant , nu altereaza mimica si expresivitatea feteii.

Inaintarea in virsta , expunerea excesiva la razele soarelui, stresul, poluarea sunt factori care provoaca imbatrinirea prematura a pielii avind ca rezultat aparitia ridurilor, pierderea elasticitattii si a luminozitatii tegumentului. Conform  studiilor  facute de fizicianul Von Ardenne procesul de imbatrinire este determinat de scaderea aportului de singe la tesuturi, deci de  scaderea aportului de oxigen la nivel celular. Numerosi  specialisti au recunoscut imediat legatura dintre cantitatea de oxigen ce ajunge efectiv in celula si gradul de sanatate al  acelei celule. Oxigenarea pielii inseamna revascularizarea ei, refacind-o tonica, luminoasa, sanatoasa. Studii clinice arata ca introducerea de apa si preparate cosmetice antiaging in piele cu ajutorul oxigenului hiperbaric, faciliteaza hidratarea pielii si absortia substantelor specifice. Oxigenul si principiile active lucreaza in sinergie pentru a elimina radicalii liberi si in acelasi timp pentru a stimula producerea de colagen si elastina. Daca primul beneficiu al tratamentului topic cu oxigen  este o revitalizare directa a pielii,  un alt beneficiu este ca oxigenul hiperbaric este si un potentiator metabolic si transportator de substante active (acid hyaluronic, colagen, antioxidanti, vitamine) in straturile dermoepidermice. Deci putem trage concluzia ca marele succes de care se bucura aceasta tehnica  in toata lumea se datoreaza atit puterii oxigenului cit si actiunii substantelor antiaging vehiculate.

Indicatii: patologii dermatologice ale fetei si ale corpului, hiperpigmentari,  riduri, acnee, laxitate, barbie dubla, celulita,  vergeturi, cicatrici, edeme post chirurgice si post traumatice.

Produsele cosmetice de suport la tratamentul cu oxigen hiperbaric sunt serurile  F&F  COSMECEUTICALS RENLIVE