Lupta contra celulitei, ridurilor, vergeturilor dar si impotriva artrozei, durerilor reumatice se bazeaza astazi pe tehnici inovatoare care actioneaza direct asupra mecanismelor celulare. Revolutionara metoda se numeste dermoporatie, metoda care exploateaza actiunea impulsurilor electrice modulate si a vibratiilor pentru a deschide in straturile profunde ale dermei adevarate canale prin intermediul carora se introduc substante active : elastina, colagen, acid hyaluronic, vitamine , aminoacizi dar si substante medicamentoase pentru tratamentul antalgic local al durerii. Totul fara operatii, fara ace si canule si fara suferinta. Rezultatele sunt imediate si vizibile : disparitia inestetismelor celulitice, o piele hidratata si intinsa, riduri mai putin profunde, un tonus imbunatatit.Daca astazi dermoporatia constituie o noutate in domeniul estetic, in realitate ea se bazeaza pe un istoric clinic cu solide baze stiintifice. De fapt dermoporatia ia nastere de la o procedura medicala pusa la punct in anii 60 pentru combaterea celulelor tumorale ale melanomului de piele .Aplicata cu regularitate in metastazele tumorale prin introducerea de substante chimioterapeutice , s-au obtinut rezultate incurajatoare. Dermoporatia reprezinta o adevarata revolutie in domeniul estetic, intrucit permite introducerea pe cale transcutanata de substante active , care pina acum erau introduse doar cu ajutorul infiltratiilor cu seringi si ace.Succesul dermoporatiei e legat de combinarea a 2 metode :
Ø -electroporatia care datorita impulsurilor electrice modulate mareste permeabilitatea membranelor celulare cu formarea de canale de trecere (electropori)
Ø -electroforeza care impinge substantele active in straturile profunde ale dermei.
Studiile clinice efectuate asupra persoanelor cu diferite patologii cum ar fi : cuperoza, capilare sparte, riduri, imperfectiuni cutanate provocate de acneea cicatriciala si sclerotica , pete de pigmentare , vergeturi, cheratoze si cicatrici au demonstrat eficienta metodei in reactivarea proceselor metabolice naturale .